08/10/2022 - 10:00 15:30

Goesting in kinderwerk

Onder 't Gewelf, Stationsstraat 21, 1840 Londerzeel


De zomervakantie is op zijn einde. Alle kinder-, tiener- en jeugdgroepen starten langzaam maar zeker weer op. PJV heeft speciaal voor kinderwerkers een vormingsdag gepland om inspiratie op te doen voor het nieuwe werkjaar. 

Programma:

Vorming 1 (voormiddag):  Geloofsgroei bij kinderen (10u - 12u)

We willen allemaal meer diepgang in onze gesprekken met kinderen. Hoe neem je kinderen mee in een verhaal? Hoe zet je hen aan het denken zodat ze de diepere betekenis ontdekken? Ellen neemt jullie in deze vorming mee in de ontwikkeling van geloof bij kinderen, om als begeleider deel te worden van dit proces.Een Bijbelverhaal delen zal vanuit deze insteek een meer open karakter kennen om in interactie met de kinderen de betekenissen te ontdekken. Je leert hoe je een verhaal kan aanbrengen en welke manieren je kan gebruiken om hier met kinderen over door te praten.(deze vorming had voorheen de titel: in gesprek met kinderen)

Vorming 2 (namiddag): Kinderen met uitdagend(er) gedrag (13u30 - 15u30)

We willen elk kind graag het gevoel geven dat ze welkom zijn in onze kerk, op ons kamp, in ons kinder- en tienerwerk. Maar niet elk kind is hetzelfde. Kinderen met een diagnose zoals ADHD, ADD, ASS, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit of kinderen zonder een specifieke diagnose maar met uitdagend(er) gedrag vragen ook een aangepaste aanpak en dit spreekt niet altijd voor zich. Mariska Celis geeft 10 bruikbare tips en deelt op deze manier haar kennis over de aanpak, structuur, organisatie en communicatie met deze kinderen. Kortom, tips over hoe je jouw kinder- of tienerwerk zo kan organiseren zodat het een veilige en warme plek is voor elk kind.  

Praktische informatie:

Onder de middag voorziet PJV een lunch. Deze is in de prijs inbegrepen. Parkeren kan op de parking van Aldi en Colruyt rechtover het gebouw. Inloop vanaf 09u30. 

Prijs: €5