Vormingen

Boek een vorming € 5 per deelnemer

Ben je opzoek naar een inspirerende vorming? Wij zijn alvast enthousiast om een vorming te komen geven aan jouw team! Bekijk ons aanbod bij VORMING BOEKEN
Meer info

Webinar: Zelfmoordpreventie € gratis

23/10/2023 - 20:00 tot 21:30

1 op 4 jongeren denkt aan zelfmoord. De kans is dus groot dat jij als kinder, tiener of jeugdleider in contact komt met iemand die aan zelmoord denkt. Als iemand het niet meer ziet zitten of aan zelfdoding denkt, helpt het om erover te praten… Maar hoe begin je aan zo’n gesprek? Tijdens de webinar krijg je inzicht in de mogelijke oorzaken van zelfmoord en waarom jongeren zo kwetsbaar zijn. Je leert signalen herkennen en krijgt handvaten aangereikt om met jongeren hierover in gesprek te gaan.
Meer info

Webinar Veilig kinder- en jeugdwerk € gratis

26/10/2023 - 20:00 tot 21:00

Hoe zorgen we ervoor dat ons kinderwerk, tienerwerk en jeugdwerk een veilige plek is voor jongeren? In kerken hebben we vertrouwen in elkaar en dat is goed. Toch is het belangrijk stil te staan bij enkele basisprincipes die dit vertrouwen ook kunnen ondersteunen. In de webinar gaan we kijken hoe je een open en veilige cultuur kan bevorderen waar gezonde grenzen en integriteit de basis zijn. Want veilig kinder- en jeugdwerk vraagt inzet op een open, betrokken en vertrouwde cultuur.
Meer info

Veilig groepsklimaat € gratis

27/11/2023 - 20:00 tot 21:00

Je wil met jongeren graag in gesprek over de thema’s die voor hen belangrijk zijn. Seksualiteit, identiteit, relaties, grenzen,... Maar hoe begin je daaraan? De eerste stap is om een klimaat te creëren waar genoeg veiligheid is om deze zaken bespreekbaar te maken. In deze webinar krijg je luister- en gesprekstechnieken aangereikt die jouw rol als leider hierin kunnen versterken.
Meer info