PJV zoekt… (misschien wel jou!)

PJV zoekt… (misschien wel jou!)
Janny
2023 zit er bijna op… ik kijk wel uit naar het einde van 2023. Het was zeker een goed jaar, maar ik heb al weer zin in het volgende jaar. Wat gebeurt toch op die omschakeling van 31 december 2023 naar 1 januari 2024? Technisch gezien eigenlijk niets. 🙂 En toch voelt het bijzonder. Telkens weer dat ‘het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen’ - gevoel. Alles kan weer, nieuwe kansen, de wereld ligt weer open.

Hopelijk herken je dit als lezer! En, ik zal heel eerlijk zijn, van dat gevoel wil ik gebruik maken. 

Denk even met me mee… 365 dagen die nog in te vullen zijn, weekdagen en weekends, vakanties, alles is nog mogelijk. Voel je het? Goed, want ik heb wel wat bijzonder mooie en waardevolle suggesties om die 365 dagen mee te vullen. Want PJV is op zoek…

Het DNA van PJV is vrijwilligers. Daar begint het mee en daar eindigt het mee. Mensen, jongeren die hun schouders zetten onder deze mooie vereniging en daar kleur en vorm aan geven. Er is niets mooiers!

We zoeken voor verschillende taken nog harten, handen en voeten, ideeën en invulling. Misschien zit er wel iets bij waarvan jouw hart sneller gaat kloppen…

We zoeken vrijwilligers op twee niveau’s:

Actievrijwilligers richten zich op het realiseren van activiteiten, het zijn vrijwilligers met twee voeten in het werkveld, de helden, de werkpaarden, de uitvoerders, zij die de PJV visie handen en voeten geven.

Beleidsvrijwilligers denken mee na over het beleid en de koers van de organisatie. Zij zijn de doordenkers, de visiedragers, de ‘puntjes op de i’-zetters a.k.a. de ruggengraat van PJV.

Op actieniveau zijn we nog op zoek naar:

Het Loka-overleg

Ben je kinder-, tiener of jeugdleider van een lokale afdeling en kun je je vrij maken om enkele keren per jaar een online overleg te doen? Dan ben je wie we zoeken voor het Loka-overleg. Brainstormen, know-how delen, anderen inspireren en geïnspireerd worden, samenwerken,… het staat allemaal op het menu. Geef je zeker op als je hieraan wil meewerken. 

Basisteam Jeugdtentenkamp

Ben jij een jeugdwerker, heb je een hart voor jongvolwassenen? Jeugdtentenkamp zoekt twee nieuwe trekkers van het leidersteam. Wil jij deze uitdaging aangaan? Laat ons dan zeker iets weten!

Op beleidsniveau hebben we nog vrije plekjes in: 

AV (Algemene vergadering)  en BO (Bestuursorgaan).

PJV heeft als vzw een Algemene vergadering en Bestuursorgaan.

De AV komt twee keer per jaar samen. Tijdens deze vergaderingen worden leden van de vereniging gestemd, statuut wijzigingen worden besproken, de jaarrekening en begroting wordt besproken.  Ben je geïnteresseerd in details en cijfertjes, kun je goed overzicht bewaren en hecht je belang aan de goede interne werking van PJV? Dan ben jij misschien wel ons volgende AV-lid.

Het BO is het hart van onze organisatie. Deze komt jaarlijks tien keer samen en bestaat uit vrijwilligers van de kern- en werkgroepen. Hou je van leiding geven, werk je graag zaken uit en hak je graag knopen door? Ben je bereid heel wat avonden rond de tafel te zitten met een zalige ploeg bestuurders om het jeugdwerk mee vorm te geven? Laat dan zeker iets weten!

Werkgroepen

Werkgroepen staan in voor een specifieke taak in PJV. Dit zijn taken die onze drie kerntaken (activiteiten, vorming en lokale afdeling) ondersteunen. 

Ben jij een IT wonder? Denk je graag mee over communicatie en website? Kun je kritisch zijn en denk je graag constructief mee? Kun je enkele avonden per jaar vrijmaken? Dan is er voor jou nog een plek in de werkgroep website! 

Denk je graag mee over hoe PJV een veilige plek kan zijn voor deelnemers en leiders? Ben je creatief en heb je een hart voor jongeren? Voor het uitwerken van preventie initiatieven en integriteit thema's zoeken we nog enkele jongerenwerkers met een groot hart! Voel je je aangesproken of wil je hier eens over doorbabbelen? Neem zeker contact op! 

Alle vragen, aanmeldingen en opmerkingen zijn welkom in een mailtje naar janny@pjv.be