Spaarproject 2022: ‘t Shelterke

Enkele jaren geleden legde God een droom in de hoofden, harten en handen van enkele mensen in het Hageland. Het was een droom waarin we zagen dat kerken zouden gaan samen werken, een droom met rode bakstenen en een kinderdagverblijf. Twee jaar geleden werd deze droom werkelijkheid in Aarschot: verschillende leden uit 3 kerken besloten om samen te gaan werken om zo meer impact te hebben op de omgeving en richtten samen vzw De Shelter op.

't Shelterke

Vanuit die visie van ‘goed nieuws zijn voor de regio’- en dat liefst niet alleen op zondag-, zijn we volop bezig met de opstart van het sociale kinderdagverblijf ’t Shelterke. Deze crèche wordt vanaf september 2022 een plek waar elke dag 25 kinderen, en ook elke ouder en elke begeleider zich geliefd, gevormd, gekend en geroepen mogen voelen. Het is een plek waar we ons vanuit de liefde van Christus elke dag kunnen ontfermen over kinderen in kansarmoede, waar we kunnen inzetten op een kwalitatief sterke werking en bewuste taalondersteuning, waar de extra handen van vrijwilligers voor warme geborgenheid zullen zorgen en waarin de Shelterkerkfamilie deze families kan ondersteunen. We zien op dit moment al dat deze vorm van sociaal ondernemen als kerk een bijzondere indruk achterlaat op de stadsdiensten en de andere instanties waar we mee samenwerken. Het is echt een verhaal vol wonderen en levert unieke evangelisatiekansen in Vlaanderen op.

Duoslapers en buitenspeelruimte

Als team werken we volledig volgens de opgelegde normen van de overheid. Daardoor is ’t Shelterke al voor de helft van de kinderopvang gezegend met subsidies voor de kansarmere groepen. Maar voor de inrichting (verf, speelgoed, bedjes…) zijn we volledig afhankelijk van giften en vrijwilligers. Gelukkig werden we al heerlijk ondergedompeld in boekjes, slaapzakjes, duurzaam houten speelgoed en het broodnodige gebed uit heel christelijk Vlaanderen. Dankjewel daarvoor! De grootste kost die momenteel op ons bord ligt, is de aankoop van 12 duoslapers en de inrichting van de buitenruimte. Duoslapers zijn babystapelbedden die we nodig hebben om plaats te besparen. De nieuwprijs van zulke bedjes met matras en beddengoed ligt op €1000 per bed. Omdat we zorgzaam omgaan met onze financiën kopen we zoveel mogelijk tweedehands, maar zelfs dan kost deze investering alleen ons al ten minste €5000. Met jouw gift voorzien we dus in een slaapplekje voor de allerkleinsten en een speelruimte en dat in een ‘kribbe’. Bijzonder, toch?

 

Meer info

Ben je nieuwsgierig naar het verdere verloop van dit project? Klik hier om een kijkje te nemen op de website. 

Heb je nog vragen of zoek je misschien een job in de christelijke kinderopvang? Stuur dan gerust een mailtje naar Karolien Deraeve via karolien@de-shelter.be

Lieve groetjes

Team ‘t Shelterke