Een activiteit annuleren

Vorming

Corona

Lokale afdelingen

Spaarproject 2021: Zjerre en Lona

Leidersprofiel

Fotoreglement

Algemene voorwaarden

Kosteloos annuleren kan tot maximaal een maand voor de start van de activiteit en dient schriftelijk, via e-mail of telefonisch te gebeuren.

Nadien geldt volgende annuleringsprocedure met bijhorende kosten:

- meer dan 14 dagen voor aanvang van het kamp: 25% van het factuurbedrag.

- binnen 14 dagen voor aanvang van het kamp: 50% van het factuurbedrag

- binnen 7 dagen voor aanvang van het kamp: 75% van het factuurbedrag.

- de dag zelf annuleren of niet komen opdagen: 100% van het factuurbedrag.

Deze procedure geldt voor zowel betaalde als niet-betaalde facturen.

Wanneer de deelnemer de vakantieplaats vroegtijdig verlaat, kan geen terugbetaling meer gebeuren. Ouders of verzorgers zorgen dat de deelnemer de locatie kan verlaten en op eigen initiatief en kosten naar huis kan.

Nood aan een degelijke vorming? Bij PJV staan we klaar om jou te helpen. Onze vormingen duren gemiddeld twee uur en worden gegeven door een ervaren lesgever. We bieden elk jaar nieuwe thema's aan, maar het staat je vrij om zelf een thema te kiezen. Wij gaan dan op zoek naar de lesgever die het meest geschikt is om over dat thema te spreken. 

 

Aanbod najaar 2021

 

Een thema uitwerken - bouwstenen voor een kinderprogramma

Een verhaal en een knutselwerkje is lang niet de enige manier om met kinderen aan de slag te gaan. Maar hoe werk je een actief, creatief en inspirerend programma uit? In deze vorming krijg je verschillende tips, voorbeelden en werkvormen zodat je vol ideeën naar huis gaat. 

 

Groeien door evaluatie - feedback in een leidersteam

Is dit herkenbaar? Je werkt samen in een team maar dat gaat niet altijd vanzelf. Geen zorgen, dat is heel normaal. Het goede nieuws is dat je als team wel beter kan worden hierin. Feedback geven en evalueren kunnen daar een grote rol bij spelen. In deze vorming leer je hoe je door feedback en evaluatie je teamsamenwerking kan versterken.

 

Veiligheid

Een veilige plek voor de kinderen en jongeren op ons kamp of in onze werking, daar streven we allemaal naar. Daarom is het belangrijk om bij situaties een correcte inschatting te maken en goed te reageren. Hoe ga je om met bepaalde situaties? Hoe reageer je op een situatie die wel of niet door de beugel kan? Hoe maak je samen met je leidersgroep of medewerkers goede regels op over wat wel en niet kan?

In deze vorming maak je kennis met de zes criteria om seksueel getinte situaties goed in te schatten. Aan de hand van deze criteria leer je het vlaggensysteem van Sensoa toe te passen. Je krijgt richtlijnen over hoe je kan reageren en we gaan aan de slag met enkele cases. Zo krijg je de kans de criteria in te oefenen.

 

De gaven van de Heilige Geest

Profetie, tongentaal, een woord van wijsheid, het zijn geschenken van God. Maar hoe help je jonge mensen deze gaven te ontdekken? We willen er vooral niet raar over doen, maar tegelijkertijd willen we er ook niet over zwijgen. In deze vorming leer je hoe je op een wijze en veilige manier jongeren helpt om aan de slag te gaan met de geestelijke gaven.

 

Spreken voor jongeren

Spreken doet iedereen, preken is een vak apart. Preken voor jongeren...dat is andere koek! Hoe begin je aan het voorbereiden van een overdenking? Waar moet je op letten? Wat is er speciaal aan een jong publiek? En...hoe hou je hen geboeid? Allemaal vragen waar je in deze vorming een antwoord op krijgt.

 

Heropstart

Na een lange lockdown en online programma’s hervat langzaam het gewone leven. Dat betekent ook voor kerken en gemeenten een heropstart. Dit betekent voor het kinder, tiener en jeugdwerk ook een kans tot groei en verfrissing. Een goed moment om stil te staan bij vragen als: wat is onze visie en missie? Welke doelen willen we behalen en waar willen we naar toe? Wat motiveert ons en hoe houden we dit levend? Belangrijke vragen die de drijvende motor zijn van een team. Na deze vorming ben je gemotiveerd en vol inspiratie om met je plannen aan de slag te gaan. 

 

Agenda

 

N.N.B. - In gesprek met kinderen

We willen allemaal meer diepgang in onze gesprekken met kinderen. Hoe neem je kinderen mee in een verhaal? Hoe zet je hen aan het denken zodat ze de diepere betekenis ontdekken? Ellen neemt jullie in deze vorming mee in de kunst van verhalen vertellen. Ze leert ons hoe je een verhaal kan aanbrengen en welke methodes en manieren je kan gebruiken om hier met kinderen over door te praten.

Locatie: Philadelphia Hoboken, Sint-Bernardsesteenweg 503, 2660 Hoboken

Lesgever: Deze inspirerende vorming wordt gegeven door Ellen Visee-Belis, een ware storyteller! Ellen is mama, leerkracht en kinderwerker in De Shelter (Aarschot). Op PJV kampen is ze een vaste waarde en brengt elke keer weer een bijzondere bijdrage. Ellen volgde ook een opleiding in Godly Play en geeft hier ook cursus over. Ze heeft de gave om kinderen mee te nemen in Bijbelverhalen, te laten nadenken over de verhalen en hen in dit denkproces op een bijzondere manier te begeleiden. Het worden momenten waarop de kinderen gaan nadenken, vragen stellen en de Heilige Geest ruimte krijgt.

 

Veelgestelde vragen

 

Wat is de prijs? Een vorming aanvragen kost niets. Aan de deelnemers van een vorming op locatie vragen we een bijdrage van €5. Online vormingen zijn gratis. 

Waar gaat een vorming door? De locatie kan je zelf kiezen. Wij verplaatsen ons richting je kerk, organisatie of team. Een online vorming kan van overal gevolgd worden. 

De coronacoördinator

Janny Vanquaillie

+32 (0) 486 44 69 28

janny@pjv.be

 

Vragen?

 

Zit je met vragen over de coronamaatregelen of de plannen voor de zomer? Op deze pagina van de Ambrassade vind je een antwoord op een heleboel vragen. Heb je een vraag voor PJV? Aarzel niet om ons te contacteren via secretariaat@pjv.be of stuur ons een chatbericht. 

Voordelen voor Lokale afdelingen

1. Je kan een erkenning aanvragen

2. Een verzekering voor lichamelijke schade, B.A en Rechtbijstand

3. Een groot vormingsaanbod op maat

4. Online platform met kinder-, tiener- en jeugdprogramma's

5. Je kan PJV materiaal gratis ontlenen

6. Jullie leden krijgen korting op al onze activiteiten

7. Mogelijkheid tot samenwerken met PJV

8. Elk jaar een nieuw voordeel

Wij zijn Zjerre en Lona. Jezus is onze Redder. Hij geeft ons hoop en blijdschap. Toen onze dochter en drie zonen piepjong waren, trokken we naar Noord-Afrika. Weinigen hier kennen Jezus en velen zijn moedeloos. Ze krijgen geen kansen en zien geen betere toekomst voor hun land. Wij willen hen in de nood nabij zijn en hen hoop bieden.

Amira

Amira werkt keihard voor school. Haar vader vindt geen werk en zit meestal in het koffiehuis. Hij zou graag bij de politie gaan, maar zo’n baan krijg je enkel als je een invloedrijke persoon kent. Gelukkig werkt Amira’s mama als naaister in de jeansfabriek. Ze zwoegt zes dagen per week voor een klein loon, maar ze heeft alles over voor haar kinderen. Het gezin kan de touwtjes amper aan elkaar knopen. 

Iedereen hoopt dat Amira dokter of advocate zal worden, zodat zij later voor het gezin kan zorgen. Eenvoudig wordt dat niet, want het afgelopen jaar kwam van leren niet veel in huis. Door de coronacrisis sloten de scholen vorig jaar begin maart. Zes lange maanden leeft Amira opgesloten in het kleine appartement van het gezin. Er is geen afstandsonderwijs. Het gezin heeft ook geen computer of internet. Haar ouders willen niet dat Amira buiten speelt, dus zit ze met haar broertje de ganse snikhete zomer voor de tv. 

 

Half september gaan de scholen eindelijk terug open. Amira is zo blij dat ze na meer dan zes maanden opnieuw dagelijks het huis uit mag en haar vriendinnen terugziet. Het is alsof de tijd op school is blijven stilstaan: het enige toilet lekt nog steeds en dezelfde oude tekeningen hangen nog steeds op de kast. Amira ploft neer naast haar vriendin. Het stof van de voorbije zes maanden stuift omhoog. Ze proesten het uit, maar meteen slaat de juf hun plezier aan stukken: “Stilte! Jullie zijn met 36. Dit gaat enkel lukken als jullie zwijgen en opletten.” Dreigend zwaait de juf met haar lat. “Als jullie niet goed studeren, zullen jullie branden in het vuur.” Amira krimpt ineen. Ze weet dat niemand kan zeker zijn van Gods redding. Amira had van andere leerlingen gehoord dat deze juf hard kon roepen en met de lat op je handen sloeg als je je huiswerk vergeten was. Zou het waar zijn? Als dat maar goed komt… O, wat wil ze graag dokter worden. Dan zal ze gaan werken in een luxe privékliniek, of beter nog, in Europa! Dan zal ze eindelijk verlost zijn van die sombere ruimtes en van ouderen die de baas over haar spelen. Ze zal werk hebben en gerespecteerd worden. Ze zal vrij zijn!

In Noord-Afrika zijn klasgroepen groot. Veel scholen zijn vervallen en er is nauwelijks lesmateriaal. Leerlingen moeten precies herhalen wat de leerkracht voorzegt en lesjes uit het hoofd leren. Ze leren nauwelijks om nieuwe oplossingen voor problemen te zoeken of om hun creativiteit te gebruiken. Veel leerlingen zijn bang om fouten te maken. Soms krijgen ze dan slaag met de lat of dreigt de leerkracht dat God hen zal straffen. Veel jongeren dromen ervan om te ontsnappen aan deze ellende. Ze willen gerespecteerd worden en een job vinden waardoor ze een beter leven kunnen opbouwen. In realiteit krijgen jongeren weinig respect en zijn er amper goede jobs. Velen willen dan ook het land verlaten. Wekelijks steken gammele bootjes de Middellandse Zee over. Wij bieden jongeren een betere Weg aan: een zekere hoop voor de toekomst en een onuitputtelijke bron van vreugde. In plaats van hun geluk elders te zoeken, nodigen we jongeren uit om zelf hun land te veranderen door de handen uit de mouwen te steken en te ondernemen. We vertellen hen dat ze bij deze uitdaging mogen vertrouwen op God.

Het ondernemershuis

Jezus toont dat de Vader ons liefheeft en voor ons zorgt. Wie op Jezus vertrouwt, hoeft niet bang te zijn. Dat is fantastisch nieuws, maar in Noord-Afrika hebben weinigen dat gehoord. Daarom trokken wij hierheen om het Goede Nieuws bekend te maken. We doen dat met woorden en daden. 

In 2020 hebben we een ondernemershuis gestart. Dat is een plaats waar we jongvolwassenen helpen om een eigen bedrijfje te starten. Op die manier kunnen jongeren bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en voor hun land. In het ondernemershuis kan iedereen terecht voor cursussen, voor coworking en voor begeleiding bij het opstarten van een eigen zaak. 

Om een bedrijfje te starten moet je creatief zijn, durven risico’s nemen, fouten maken en problemen oplossen. Deze vaardigheden worden in Noord-Afrikaanse scholen nauwelijks aangeleerd. Het ondernemershuis biedt een veilige plek om daarin te oefenen. We nodigen Noord-Afrikanen uit om God te eren met hun werk, bijvoorbeeld door te delen, beloftes na te komen, belastingen te betalen en de waarheid te spreken. We weten dat Jezus vertrouwen en doen wat Hij zegt de sleutel is tot leven in overvloed. Dat gunnen we elke Noord-Afrikaanse jongen en meisje, elke man en vrouw. We hopen dat ze dit door de vormingen, de ontmoetingen en het werken in het ondernemershuis zullen ontdekken en omarmen. 

Meer weten?

Wil je graag meer lezen over ons? Neem eens een kijkje op www.hope-givers.org. Daar staat ook info over de reizen die we organiseren om ons land en ons werk van dichtbij te leren kennen. Wil je op de hoogte blijven van ons reilen en zeilen? Geef je op voor onze nieuwsmails door een kort mailtje te sturen naar zjerre.lona@gmail.com

Als leider van een PJV-activiteit vragen wij jou het profiel en de kampregels goed door te lezen en te bevestigen of je ermee kunt instemmen. Voor dit document hebben we ons gebaseerd op
 

1 Timotheus 4:12

“ Sta niemand toe dat hij vanwege je jeugdige leeftijd op je neerkijkt, maar wees voor de gelovigen een voorbeeld in wat je zegt, in je levenswijze, in liefde, geloof en zuiverheid."

PROFIEL PJV LEIDER

Je bent een christen in woord en daad.
Je onderschrijft de visie, missie en doelstellingen van PJV.
Je bent een voorbeeld in je levenswijze, in liefde, geloof en zuiverheid én in wat je zegt.
Je bent naar anderen toe open, eerlijk en positief.
Je bereidt je taken goed voor in de periode voor het kamp.
Je aanvaardt gezag van leiders.
Je zoekt een referent in je plaatselijke christelijke gemeenschap.
Als leider in het kinderkamp ben je minstens 16 jaar of word je dit jaar 16 jaar.
Als leider in het tiener- en jeugdkamp ben je 18 jaar of ouder.

DE ALGEMENE KAMPREGELS VOOR PJV-LEIDERS

Wees een voorbeeld in wat je zegt

We hanteren een taalgebruik dat beleefd, positief en waarderend is ten opzichte van elkaar, de jongeren, de leiders en de anderen.

Wees een voorbeeld in je levenswijze

Onze eerste prioriteit ligt bij de jongeren, hen willen we echte aandacht geven.
Als leider doe je actief mee aan het programma en heb je een positieve invloed op het team.
Je maakt deel uit van een leidersteam en je neemt binnen dit team je verantwoordelijkheid op.
We dragen vooral sportieve en makkelijke kleding. We dragen geen uitdagende kledij. Eventuele symbolen of tekst op kledij bevatten een boodschap waar we als PJV achter kunnen staan.

Wees een voorbeeld in liefde

We stimuleren vriendschappen en onderwijzen dat God de bedenker is van relaties.
We vinden het belangrijk dat iedereen met iedereen omgaat.
Leiders beginnen geen relatie tijdens het kamp.

Wees een voorbeeld in geloof

Je wilt groeien in je christelijke leven.
Wil je praten of zit je ergens mee, blijf er dan niet mee rondlopen. Ga naar iemand van het basisteam of het gebedsteam.

Wees een voorbeeld in zuiverheid

We zorgen goed voor ons lichaam en dat van anderen.
We willen niet dat je rookt of enige vorm van drugs gebruikt.
Tijdens het kamp wordt er geen alcohol gedronken.
We willen niet dat je naar enige vorm van pornografisch materiaal kijkt of luistert.

Algemene afspraken

We gaan respectvol om met de eigendommen van een ander.
De kampplaats wordt niet verlaten.
We gaan op de afgesproken tijden naar bed.
Je GSM zet je uit tijdens het programma van de kampweek.
Neem geen kostbare spullen mee, want PJV is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen.
We houden gebouwen en omgeving schoon, laten de toiletten en douches netjes achter en gooien afval in de afvalbakken.
Het sanitair en de slaapplaatsen voor de meisjes zijn verboden voor de jongens.
Het sanitair en de slaapplaatsen voor de jongens zijn verboden voor de meisjes.

DUS ALS IK OP KAMP MEE GA KIES IK ERVOOR OM:

Het profiel en de kampregels te onderschrijven.
Mij geestelijk goed voor te bereiden en te bidden voor het kamp.
Mee te helpen met de opbouw en afbouw van het kamp.
Gecoacht te worden en open te staan voor verbetering.

Kun je het profiel en de kampregels niet helemaal onderschrijven en je wilt toch mee als leider, neem dan contact op met secretariaat@pjv.be.

Als gevolg van de GDPR wetgeving hebben we een fotoreglement. Bij inschrijving moeten leiders en deelnemers akkoord gaan met onderstaand reglement:

Het maken van foto's

Tijdens onze activiteiten worden er onvermijdelijk foto’s genomen van leiders en deelnemers. Door mee te gaan op onze activiteiten stem je ermee in dat deze foto’s worden gemaakt.

Binnen de activiteit

Elk kamp heeft een gesloten Facebook-groep voor o.a. een beeldverslag van het kamp. Deze groep wordt beheerd door een verantwoordelijke leider van het kamp; hij of zij beslist ook wie lid kan worden van deze gesloten groep en deze foto’s of video’s kan bekijken. Normaal gezien kunnen enkel mensen die rechtstreeks bij het kamp betrokken zijn lid worden van deze groep. We vragen dan ook je toestemming voor het gebruik van foto- en filmmateriaal (bv. 1 of meerdere personen zijn gericht gefotografeerd of gefilmd en duidelijk herkenbaar) binnen deze gesloten Facebook groep.

Buiten de activiteit

Doorheen het kamp worden er ook beeldverslagen gemaakt via Facebook en/of Instagram. Dat gebeurt in de volgende vormen: een Insta-Story, een Facebookverhaal, een Instagram-post, een Facebook-post, een aftermovie en/of een trailer. We vragen dan ook je toestemming voor het gebruik van foto- en filmmateriaal dat gedeeld wordt via deze kanalen (bv. 1 of meerdere personen zijn gericht gefotografeerd of gefilmd en duidelijk herkenbaar).

Als we als PJV gerichte foto’s van jou willen gebruiken om promotie te maken, zullen we hier eerst persoonlijk toestemming voor vragen.

Besloten groep maken op Facebook

Op Facebook kan je een besloten groep aanmaken voor je kamp. De beheerder besluit wie er lid van wordt. De berichten, foto's en bestanden van de groep zijn alleen door leden te zien.

Zo maak je een besloten groep:

Open www.facebook.com en meld je aan.
De overzichtspagina opent. Klik in het menu op Groepen.
Klik rechtsboven op Groep maken.
Typ in het nieuwe venster onder 'Geef je groep een naam' de naam van de groep.
Klik onder 'Voeg personen toe' op Voer namen of e-mailadressen in.
Onder 'Privacy selecteren' is automatisch de optie 'Besloten groep' geselecteerd.
Klik vervolgens op Maken.

Inhoud

 

Artikel 1

Deze voorwaarden zijn van toepassing op de dienstverlening door Pinkster Jeugd Vlaanderen vzw (hierna vermeld als ‘PJV’). Inschrijvingen zijn enkel online mogelijk na aanmaak van een persoonlijk account via www.pjv.be. De deelnemer zal voorafgaand aan de inschrijving kennis nemen van de algemene voorwaarden die door de deelnemer aanvaard moeten worden alvorens een effectieve inschrijving via het persoonlijk account op www.pjv.be mogelijk is. Ingevolge de online inschrijving heeft de deelnemer voorafgaand aan de inschrijving kennis genomen van de algemene voorwaarden en deze ook uitdrukkelijk aanvaard.

 

Informatieverplichtingen

 

Artikel 2

Om de inschrijving correct te laten verlopen is het noodzakelijk dat de deelnemer de nodige informatie correct verstrekt aan PJV. De deelnemer is verplicht om de correcte informatie te verstrekken bij het online inschrijven. PJV heeft het recht de vermelde tijdsbesteding aan te passen of te annuleren omwille van onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld de weersverwachting of -situatie, logistieke moeilijkheden, overmacht, enz. en verbindt er zich toe om in de mate van het mogelijke een passend alternatief te voorzien. De deelnemer kan in dat geval geen terugbetaling of andere schadevergoeding claimen.

 

Prijs

 

Artikel 3

De prijs die vermeld staat op de inschrijfpagina op www.pjv.be is de vaste prijs voor dat jaar.

De prijzen omvatten voor de binnenlandse vakanties zonder overnachting (de zogenaamde dagkampen):

- begeleiding door PJV leiders.

- activiteitenpakket, inclusief sport-, spel- en knutselmaterialen.

- ongevallenverzekering.

 

De prijzen omvatten voor de binnenlandse kampen met overnachting:

- verblijf in standaardkamers of in tenten (outdoorkampen).

- dagvullend activiteitenpakket, inclusief begeleiding en materialen.

- volpension

- 24-urenbegeleiding door PJV-leiders

- ongevallenverzekering.

 

Volgende items zijn niet begrepen in de prijs:

- vervoer naar en van de kampplaats (of op-/afstapplaats). Deelnemers reizen op eigen initiatief en dragen zelf de kosten van het transport. PJV organiseert geen transport van deelnemers naar andere locaties dan de kampplaats. De leiding kan wel besluiten om deelnemers die met het openbaar vervoer komen, op te pikken aan het dichtst bijzijnde station.

- specifiek materiaal, zie paklijst.

- reisbijstandsverzekering (in geval van een buitenlandse reis)

- verzekering alle risico’s, diefstalverzekering.

 

Een prijsvermindering in de vorm van korting wordt enkel toegekend wanneer deze bij inschrijving met de juiste kortingscode aangevraagd wordt. PJV-leden hebben recht op €5 korting wanneer zij aangesloten zijn bij een lokale afdeling. Indien meerdere deelnemers bij hetzelfde kamp inschrijven, krijgt men automatisch een gezinskorting toegekend.

 

Aanvaarding inschrijving

 

Artikel 4

Iedere inschrijvingsaanvraag dient door PJV geaccepteerd te worden alvorens de inschrijving definitief is. Iedere weigering van een inschrijvingsaanvraag kan slechts gemotiveerd gebeuren. De inschrijver wordt op de hoogte gebracht van de motivering van de weigering. Redenen tot weigering zijn onder meer ernstige tekortkomingen in het gedrag van de aanvrager bij eerdere organisaties van PJV, het aankondigen van handelingen of gedragingen die de goede werking in het gedrang kunnen brengen, het fysiek of psychisch of op enige andere wijze ongeschikt zijn voor de organisatie waarvoor men zich wenst in te schrijven, enzovoort.

 

Annulering door de deelnemer voor aanvang van de activiteit

 

Artikel 5

Kosteloos annuleren kan tot maximaal een maand voor de start van de activiteit en dient schriftelijk, via e-mail of telefonisch te gebeuren.

Nadien geldt volgende annuleringsprocedure met bijhorende kosten:

- meer dan 14 dagen voor aanvang van het kamp: 25% van het factuurbedrag.

- binnen 14 dagen voor aanvang van het kamp: 50% van het factuurbedrag

- binnen 7 dagen voor aanvang van het kamp: 75% van het factuurbedrag.

- de dag zelf annuleren of niet komen opdagen: 100% van het factuurbedrag.

 

Deze procedure geldt voor zowel betaalde als niet-betaalde facturen.

Wanneer de deelnemer de vakantieplaats vroegtijdig verlaat, kan geen terugbetaling meer gebeuren. Ouders of verzorgers zorgen dat de deelnemer de locatie kan verlaten en op eigen initiatief en kosten naar huis kan.

 

Aanvaarding inschrijving

 

Artikel 6

PJV kan eveneens een einde stellen aan de overeenkomst in volgende gevallen:

- Indien er onvoldoende inschrijvingen zijn of door overmacht.

 

Onder overmacht wordt o.a. verstaan: abnormale of onvoorziene weersomstandigheden, rampen of beslissingen die door de overheid worden opgelegd waardoor de vakantie niet kan doorgaan.

Indien PJV overgaat tot annulatie van de overeenkomst cfr. het bovenstaande, betaalt PJV aan de deelnemer alle bedragen die hij voor de activiteit heeft betaald volledig terug en dit zonder enige bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

 

Gevonden voorwerpen

 

Artikel 7

Gevonden voorwerpen worden nog drie maanden na afloop van de activiteit door PJV bewaard. Hierna worden deze voorwerpen niet langer te bewaard. PJV kan niet gehouden zijn tot betaling van een vergoeding van gevonden voorwerpen, noch in geval van verlies noch in geval van beschadiging. Verloren voorwerpen kunnen opgehaald worden in het PJV-kantoor in Londerzeel, na afspraak met een PJV-medewerker.

 

Privacy

 

Artikel 8

PJV neemt de nodige maatregelen om uw privacy te beschermen overeenkomstig de Belgische Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer van 8 december 1992 ten opzichte van de Verwerking van Persoonsgegevens. Bij een bezoek aan onze website verzamelen wij mogelijk volgende persoonsgegevens: naam, voornaam en e-mailadres. Deze persoonsgegevens worden verwerkt door PJV vzw, om deze enkel te gebruiken voor administratie of contactering. Zij worden nooit doorgegeven aan derden noch voor andere doeleinden dan deze hier vermeld. PJV vzw kan de persoonsgegevens gebruiken voor nieuwe doeleinden die nog niet voorzien zijn in ons privacy-beleid. In dat geval, zullen wij u contacteren alvorens uw gegevens te gebruiken voor deze nieuwe doeleinden, om u op de hoogte te stellen van de wijzigingen aan onze regels voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en om u de gelegenheid te bieden uw deelname te weigeren. De bezoeker heeft het recht op inzage en verbetering na aanvraag. PJV vzw verzamelt ook mogelijk niet-persoonlijke gegevens over de bezoekers, zoals bijvoorbeeld welk besturingssysteem of internetbrowser deze gebruiken. Op onze website gebruiken we cookies (een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat zich op de vaste schijf van uw computer installeert. Dit bestand houdt de sporen bij van de bezochte internetsite en bevat een aantal gegevens over dit bezoek) om uw voorkeuren en informatie te registreren zoals uw taalkeuze om ervoor te zorgen dat u niet herhaaldelijk dezelfde keuze moet maken.

 

Aansprakelijkheid

 

Artikel 9

PJV vzw streeft ernaar dat de informatie op haar websites up-to-date, betrouwbaar en volledig is. De raadpleging en het gebruik van de websites gebeurt op risico van de bezoeker. PJV vzw geeft geen waarborg aangaande de juistheid, volledigheid en de accuraatheid van de informatie op haar websites, ongeacht of het gaat om eigen vergaarde dan wel door derden geleverde informatie. Zij is dan ook niet aansprakelijk voor mogelijke schade, van welke aard ook, zowel rechtstreekse als onrechtstreekse, die de bezoeker zou lijden in het kader van het bezoek aan onze websites. PJV vzw is niet aansprakelijk voor eventuele storingen, onderbrekingen of fouten in het netwerk. Zij behoudt zich het recht voor om op elk ogenblik en zonder enige voorafgaandelijke kennisgeving de opbouw, de inhoud van haar diensten en/of website te optimaliseren of aan te passen. Een tijdelijk(e) oponthoud of onbeschikbaarheid hierdoor kan geen aanleiding geven tot enige schadevergoeding of andere financiële compensatie.

 

Links naar andere websites

 

Artikel 10

Onze websites bevatten meerdere links naar websites van derden. Dit betekent niet noodzakelijk dat PJV vzw deze websites aanbeveelt, met de inhoud ervan akkoord gaat of met deze sites op enige wijze samenwerkt. Evenmin geeft PJV vzw enige waarborg over de geschiktheid, juistheid of volledigheid van deze websites. PJV vzw kan nooit verantwoordelijk worden geacht voor schade in het kader van het bezoek aan deze websites.