Lokale afdelingen

Meldpunt

Vorming boeken

Podcast

Spaarproject 2023: Living Waters Village

Leidersprofiel

Fotoreglement

Algemene voorwaarden

Tussen alle kampen door kan je ook in je buurt genieten van toffe activiteiten. PJV telt 27 lokale afdelingen die elke week activiteiten organiseren voor kinderen, tieners en jongeren. Via een lokale afdeling kan je lid worden bij PJV en geniet je van korting op elke activiteit. 

Als lokale afdeling geniet je zelf ook van talrijke voordelen. 

 

Voordelen voor Lokale afdelingen

 

1. Je kan een erkenning aanvragen

2. Een verzekering voor lichamelijke schade, B.A en Rechtbijstand

3. Een groot vormingsaanbod op maat

4. Online platform met kinder-, tiener- en jeugdprogramma's

5. Je kan PJV materiaal gratis ontlenen

6. Jullie leden krijgen korting op al onze activiteiten

7. Mogelijkheid tot samenwerken met PJV

8. Elk jaar een nieuw voordeel

 

Het meldpunt integriteit (API) is een veilige plek waarbij je terechtkan met vragen, vermoedens of klachten over een integriteitsschending. Onder een integriteitsschending verstaan wij: elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders. Situaties waarbij sprake kan zijn van een integriteitsschending zijn bijvoorbeeld: geweld, pesten, seksueel overschrijdend gedrag, discriminatie,…

Iedereen kan een melding maken. Je hoeft daarvoor niet rechtstreeks betrokken te zijn bij de situatie. 

 

Wat gebeurt er met je klacht of vraag?

Het meldpunt luistert naar je en neemt elke melding serieus. Ze maken samen met jou een inschatting van de ernst van de situatie en wat een mogelijke aanpak kan zijn. Het meldpunt kan ook doorverwijzen naar passende hulpverlening. 

Belangrijk om te weten:

Het meldpunt is geen hulpverlening en zal geen persoonlijk begeleidingstraject opstarten. Wel volgen ze elke melding op en kan je doorverwezen worden naar passende hulpverlening als dat nodig blijkt. 

Het meldpunt heeft discretieplicht, maar geen beroepsgeheim. Om tot een oplossing te komen, is het soms nodig dat informatie gedeeld wordt. Dit gebeurt natuurlijk niet zonder jouw medeweten. 

Een melding maken:

Je kan een mail sturen naar meldpunt@pjv.be. Het meldpunt neemt vervolgens contact met je op.

Nieuw vormingsaanbod

 

Prikkelbaar of overprikkeld
Door: Beate Verbruggen

Je hebt vast al gehoord van hoogsensitiviteit, maar wat is het precies? Wat zijn de kenmerken? Hoe ga je ermee om?

Leer in deze vorming hoe het voor jongeren of leiders is om overprikkeld te raken in het dagelijkse leven en hoe we hier rekening mee kunnen houden bij het organiseren van een activiteit, het voorbereiden van een spel, ... Kijk door de bril van een HSP’er en ervaar het zelf.

 

De kracht van zelfzorg
Door: Lotje Devree

Ben je tot in de late uurtjes nog een spel aan het voorbereiden of knutselwerkjes aan het uitknippen?

Voor de zoveelste keer luister je naar hetzelfde verhaal van die ene vriendin, opnieuw en opnieuw…  EN opnieuw … Je zegt dat ze je ALTIJD mag bellen, en dat doet ze ook…

Je moet inspringen voor iemand. Eigenlijk zie je het niet zitten maar je doet het toch, want er is niemand anders.

Als groepsleider op kamp of als leider van kinder- of tienerwerking in je kerk , wil je het beste van jezelf geven, en dat doe je ook!  Je geeft alles! 

Maar eigenlijk ben je moe en kruip je toch niet in je bed. Eigenlijk heb je nood aan een momentje voor jezelf, maar daar heb je geen tijd voor. 

In deze vorming leer je zorg te dragen voor jezelf zodat je ook zorg kan dragen voor anderen.

Voorkom dat je over je grenzen gaat door zelf grenzen te stellen zonder je schuldig te moeten voelen. Durf stil te staan bij wat je voelt en wat je nodig hebt. 

Zelfzorg egoïstisch? Integendeel, door goed zorg te dragen voor jezelf, kan je beter zorg dragen voor anderen om je heen.

 

Wat zeg je?!
Door: Lynn De Sutter, Adrianna George

Een tiener stelt je een vraag waar je geen antwoord op hebt, waardoor je niet weet wat je moet zeggen.

Je merkt dat een iemand niet goed in zijn vel zit, maar je weet niet goed wat je moet zeggen.

Je wordt overspoeld door een verhaal van iemand uit je jeugdgroep en je weet niet goed wat je moet zeggen.

Wat zeg je en wat zeg je niet? Moet ik iets zeggen? En wat zegt die persoon eigenlijk? Iedereen kan er voor iemand zijn door gewoon te luisteren. Maar hoe doe je dat?

In een reeks of aparte vorming krijg je luister- en gesprekstechnieken aangeboden. Hierin ontdek je hoe je vanuit je eigen persoonlijkheid,  met je eigen sterktes, houding en woorden anderen kan helpen. 

 

Training voor kinderwerkers

Ontdek hoe je meer leven kan blazen in je kinderwerk. Hoe je samen met de kinderen geloof kan beleven. 

Boek een vorming om de kinderwerkers van je kerk te trainen. Je kan kiezen uit onderstaande onderwerpen.

  • Hoe een spel/activiteit organiseren
  • De leefwereld van kinderen : Basis ontwikkelingspsychologie
  • Tips and tricks om de aandacht van kinderen te grijpen en vast te houden
  • Hoe met kinderen in gesprek gaan over geloof
  • Verdiep je in nieuwe werkvormen
  • Hoe ga je om met kinderen moeilijk gedrag?

 

Basistraining voor tienerwerkerZ.

Nieuw in het tienerwerk? Of al jaren ervaring? Ontdek (opnieuw) wat het betekent om een tienerwerker te zijn. 

Boek een vorming om de tienerwerkers van je kerk te trainen en te inspireren. Je kan kiezen uit onderstaande onderwerpen.

  • Leefwereld van tieners, online en offline
  • Het tienerbrein
  • In gesprek gaan met tieners: Do’s and don’ts
  • Zorg voor tieners: hoe creëer ik een veilige cultuur?
  • De basics van leiderschap
  • Wat zijn talenten en hoe zet je ze in?
  • Hoe werk ik een programma of activiteit uit?
  • Verdiep je in werkvormen en resources

 

Variabel aanbod


Nood aan een degelijke vorming? Bij PJV staan we klaar om jou te helpen. Onze vormingen duren gemiddeld twee uur en worden gegeven door een ervaren lesgever. We bieden elk jaar nieuwe thema's aan, maar het staat je vrij om zelf een thema te kiezen. Wij gaan dan op zoek naar de lesgever die het meest geschikt is om over dat thema te spreken.

 

Zelfmoord! Taboe?

1 op 4 jongeren denkt aan zelfmoord. Als iemand het niet meer ziet zitten of aan zelfdoding denkt, helpt het om erover te praten… Maar hoe begin je aan zo’n gesprek?In deze vorming krijg je inzicht in de mogelijke oorzaken van zelfmoord en waarom jongeren zo kwetsbaar zijn. Je leert signalen herkennen en krijgt handvaten aangereikt om met jongeren hierover in gesprek te gaan.

 

Ik talent, jij talent, wij talenten samen

Kinderen en jongeren doen niet perse wat je zegt. Ze doen wat jij doet. Jij bent een voorbeeld en je sterkste troef in kinder en jeugdwerk. Daarom is het als leider belangrijk je eigen talenten te ontdekken, te benoemen, te laten zien en erover te vertellen. In deze vorming leer je je eigen talenten ontdekken. Je leert hoe je je talenten kan versterken en ontdekt over welke valkuilen je moet waken. Maar je leert ook hoe je samen met jongeren op zoek kunt gaan naar hun talenten. Na deze vorming ken je jezelf weer wat beter en kan je talenten bij kinderen en jongeren opsporen, zichtbaar maken en doen groeien

 

De kunst van vertellen 

Hoe neem je je doelgroep mee in een verhaal? Hoe grijp je de aandacht van een groep kinderen? Hoe inspireer je creativiteit door een activiteit goed in te leiden? In deze vorming leer je tips and tricks om jongeren hun aandacht te trekken, vast te houden en ermee aan de slag te gaan. Je wordt meegenomen in de kunst van vertellen en gaat vol ideeën naar huis.

 

Geweldloze communicatie

Hoe help je kinderen en jongeren opgroeien tot respectvolle en krachtige mensen die graag bijdragen aan het geluk van anderen én aandacht hebben voor hun eigen behoeften? Hoe geef je grenzen aan en blijf je in verbinding? Hoe kan je hen helpen om 'ja' te zeggen op verzoeken omdat ze het zelf willen? Hoe kan je communiceren met medeleven en begrip voor de ander, en tegelijkertijd trouw blijven aan jezelf?  Hoe kan ik assertief zijn zonder agressief te worden of mezelf terug te trekken? In deze vorming leer je waarnemen zonder oordeel, stilstaan bij welke emoties achter je boodschap schuilen, ontdekken welke behoefte aan de basis ligt van jouw gevoel en met welke actie je je behoefte kan vervullen .

 

Samen sterk - Versterking van de samenwerking

In deze vorming leer je hoe je als team of groep je samenwerking kan versterken.  In gesprek gaan we, vertrekkend vanuit onszelf, in op onze eigen, maar ook elkaars kwaliteiten en valkuilen. We ontdekken de positieve invloed die dit kan hebben op de groepsdynamica van je leidersteam of jongerengroep. En zo ga je  samen werken aan de versterking van jullie team. Na deze vorming heb je meer inzicht in elkaar dat zorgt voor begrip en waardering. Je krijgt meer inzicht in jezelf en samenwerken in je team wordt (nog) leuker.

 

Online identiteit 

Selfies op instagram, berichtjes via SnapChat, LAN-parties, een filmpje op TikTok,..  In deze vorming verdiepen we ons in de online leefwereld van jongeren, hoe ze zich online profileren en wat dat precies betekent.  We zullen het hebben over online zelfbeeld, online identiteit versus offline identiteit en hoe daar een evenwicht in te vinden. Daarnaast bieden we handvatten aan om erover met jongeren in gesprek te gaan.

 

In gesprek met jongeren over online gedrag 

Online gedrag, de rol van digitale media, do’s en dont’s op het web.  In deze vorming leer je verschillende werkvormen én test je ze ook zelf uit. Na deze vorming ben je geïnspireerd en heb je tools ontvangen om op een ontspannen en waardevolle  manier een gesprek met jongeren te voeren over internet -social mediagebruik. Je helpt hen nadenken over hun gedrag op internet en over de rol van digitale media in hun leven.

 

Veiligheid en integriteit

Een veilige plek voor de kinderen en jongeren op ons kamp of in onze werking, daar streven we allemaal naar. Daarom is het belangrijk om bij situaties een correcte inschatting te maken en goed te reageren. Hoe ga je om met bepaalde situaties? Hoe reageer je op een situatie die wel of niet door de beugel kan? Hoe maak je samen met je leidersgroep of medewerkers goede regels op over wat wel en niet kan? In deze vorming maak je kennis met de zes criteria om seksueel getinte situaties goed in te schatten. Aan de hand van deze criteria leer je het vlaggensysteem van Sensoa toe te passen. Je krijgt richtlijnen over hoe je kan reageren en we gaan aan de slag met enkele cases. Zo krijg je de kans de criteria in te oefenen.

 

Veelgestelde vragen

 

Wat is de prijs? Een vorming aanvragen kost niets. Aan de deelnemers van een vorming op locatie vragen we een bijdrage van €5. Online vormingen zijn gratis. 

Waar gaat een vorming door? De locatie kan je zelf kiezen. Wij verplaatsen ons richting je kerk, organisatie of team. Een online vorming kan van overal gevolgd worden. 

In deze podcast zitten we elke maand met een expert aan tafel om in gesprek te gaan over leiderschap, jeugdwerk en alles wat daarbij komt kijken. Zo willen we jou als luisteraar graag inspireren, motiveren, ondersteunen en versterken.

 

Luister via 


Spotify | Klik hier
 


 

Apple podcast | Klik hier
 

 

 

Vragen?

Heb je vragen rond de podcast? Of een boeiend onderwerp waar je graag een postcast over zou luisteren? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar lynn@pjv.be .

In 2023 willen we opnieuw onze schouders zetten onder een project. Deze keer een project wat verder weg, helemaal in Zuidoost-Azië op het mooie eiland Borneo in de jungle van West Kalimantan, Indonesië.

Living Waters Village, gelegen in het hart van de jungle startte als een opvang van enkele kinderen en is  uitgegroeid tot een thuis voor meer dan 700 Dayak-kinderen, maar ook tot een gezin. Met een visie om onderdak te bieden aan 1.000 verwaarloosde kinderen en ook onderwijs aan zelfs 2.000 kinderen, is Living Waters Village dan ook echt een 'Wondergebied'. 

Elk kind dat opgroeit in Living Waters Village krijgt de kans te groeien, niet alleen fysiek en educatief, maar het wordt ook geestelijk gevoed en getraind. Elk kind dat God naar Living Waters Village stuurt, wordt hier toegerust opdat het later naar zijn dorp kan terugkeren -evenals naar andere dorpen die nog steeds onbereikbaar zijn- om het goede nieuws te gaan brengen aan allen die nog steeds dwalen èn ook om kerken te kunnen stichten waar er nog geen zijn. Ze kunnen daar dan getuigen zijn van Gods liefde, deel uitmaken van Zijn wonderen, alsook delen in de liefde die ze van Hem hebben ontvangen èn verkondigen dat het gratis is voor alle anderen om ook Zijn liefde te ontvangen.

Dit is een project waar PJV heel graag een steentje aan wil bijdragen en dus is dit project ons spaarproject voor 2023. Bekijk alvast het filmpje hier over het project.

Meer info
Ben je nieuwsgierig naar het verdere verloop van dit project? Klik hier om een kijkje te nemen op de website.

Als leider van een PJV-activiteit vragen wij jou het profiel en de kampregels goed door te lezen en te bevestigen of je ermee kunt instemmen. Voor dit document hebben we ons gebaseerd op
 

1 Timotheus 4:12

“ Sta niemand toe dat hij vanwege je jeugdige leeftijd op je neerkijkt, maar wees voor de gelovigen een voorbeeld in wat je zegt, in je levenswijze, in liefde, geloof en zuiverheid."

PROFIEL PJV LEIDER

Je bent een christen in woord en daad.
Je onderschrijft de visie, missie en doelstellingen van PJV.
Je bent een voorbeeld in je levenswijze, in liefde, geloof en zuiverheid én in wat je zegt.
Je bent naar anderen toe open, eerlijk en positief.
Je bereidt je taken goed voor in de periode voor het kamp.
Je aanvaardt gezag van leiders.
Je zoekt een referent in je plaatselijke christelijke gemeenschap.
Als leider in het kinderkamp ben je minstens 16 jaar of word je dit jaar 16 jaar.
Als leider in het tiener- en jeugdkamp ben je 18 jaar of ouder.

DE ALGEMENE KAMPREGELS VOOR PJV-LEIDERS

Wees een voorbeeld in wat je zegt

We hanteren een taalgebruik dat beleefd, positief en waarderend is ten opzichte van elkaar, de jongeren, de leiders en de anderen.

Wees een voorbeeld in je levenswijze

Onze eerste prioriteit ligt bij de jongeren, hen willen we echte aandacht geven.
Als leider doe je actief mee aan het programma en heb je een positieve invloed op het team.
Je maakt deel uit van een leidersteam en je neemt binnen dit team je verantwoordelijkheid op.
We dragen vooral sportieve en makkelijke kleding. We dragen geen uitdagende kledij. Eventuele symbolen of tekst op kledij bevatten een boodschap waar we als PJV achter kunnen staan.

Wees een voorbeeld in liefde

We stimuleren vriendschappen en onderwijzen dat God de bedenker is van relaties.
We vinden het belangrijk dat iedereen met iedereen omgaat.
Leiders beginnen geen relatie tijdens het kamp.

Wees een voorbeeld in geloof

Je wilt groeien in je christelijke leven.
Wil je praten of zit je ergens mee, blijf er dan niet mee rondlopen. Ga naar iemand van het basisteam of het gebedsteam.

Wees een voorbeeld in zuiverheid

We zorgen goed voor ons lichaam en dat van anderen.
We willen niet dat je rookt of enige vorm van drugs gebruikt.
Tijdens het kamp wordt er geen alcohol gedronken.
We willen niet dat je naar enige vorm van pornografisch materiaal kijkt of luistert.

Algemene afspraken

We gaan respectvol om met de eigendommen van een ander.
De kampplaats wordt niet verlaten.
We gaan op de afgesproken tijden naar bed.
Je GSM zet je uit tijdens het programma van de kampweek.
Neem geen kostbare spullen mee, want PJV is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen.
We houden gebouwen en omgeving schoon, laten de toiletten en douches netjes achter en gooien afval in de afvalbakken.
Het sanitair en de slaapplaatsen voor de meisjes zijn verboden voor de jongens.
Het sanitair en de slaapplaatsen voor de jongens zijn verboden voor de meisjes.

DUS ALS IK OP KAMP MEE GA KIES IK ERVOOR OM:

Het profiel en de kampregels te onderschrijven.
Mij geestelijk goed voor te bereiden en te bidden voor het kamp.
Mee te helpen met de opbouw en afbouw van het kamp.
Gecoacht te worden en open te staan voor verbetering.

Kun je het profiel en de kampregels niet helemaal onderschrijven en je wilt toch mee als leider, neem dan contact op met secretariaat@pjv.be.

Als gevolg van de GDPR wetgeving hebben we een fotoreglement. Bij inschrijving moeten leiders en deelnemers akkoord gaan met onderstaand reglement:

Het maken van foto's

Tijdens onze activiteiten worden er onvermijdelijk foto’s genomen van leiders en deelnemers. Door mee te gaan op onze activiteiten stem je ermee in dat deze foto’s worden gemaakt.

Binnen de activiteit

Elk kamp heeft een gesloten Facebook-groep voor o.a. een beeldverslag van het kamp. Deze groep wordt beheerd door een verantwoordelijke leider van het kamp; hij of zij beslist ook wie lid kan worden van deze gesloten groep en deze foto’s of video’s kan bekijken. Normaal gezien kunnen enkel mensen die rechtstreeks bij het kamp betrokken zijn lid worden van deze groep. We vragen dan ook je toestemming voor het gebruik van foto- en filmmateriaal (bv. 1 of meerdere personen zijn gericht gefotografeerd of gefilmd en duidelijk herkenbaar) binnen deze gesloten Facebook groep.

Buiten de activiteit

Doorheen het kamp worden er ook beeldverslagen gemaakt via Facebook en/of Instagram. Dat gebeurt in de volgende vormen: een Insta-Story, een Facebookverhaal, een Instagram-post, een Facebook-post, een aftermovie en/of een trailer. We vragen dan ook je toestemming voor het gebruik van foto- en filmmateriaal dat gedeeld wordt via deze kanalen (bv. 1 of meerdere personen zijn gericht gefotografeerd of gefilmd en duidelijk herkenbaar).

Als we als PJV gerichte foto’s van jou willen gebruiken om promotie te maken, zullen we hier eerst persoonlijk toestemming voor vragen.

Besloten groep maken op Facebook

Op Facebook kan je een besloten groep aanmaken voor je kamp. De beheerder besluit wie er lid van wordt. De berichten, foto's en bestanden van de groep zijn alleen door leden te zien.

Zo maak je een besloten groep:

Open www.facebook.com en meld je aan.
De overzichtspagina opent. Klik in het menu op Groepen.
Klik rechtsboven op Groep maken.
Typ in het nieuwe venster onder 'Geef je groep een naam' de naam van de groep.
Klik onder 'Voeg personen toe' op Voer namen of e-mailadressen in.
Onder 'Privacy selecteren' is automatisch de optie 'Besloten groep' geselecteerd.
Klik vervolgens op Maken.

Inhoud

 

Artikel 1

Deze voorwaarden zijn van toepassing op de dienstverlening door Pinkster Jeugd Vlaanderen vzw (hierna vermeld als ‘PJV’). Inschrijvingen zijn enkel online mogelijk na aanmaak van een persoonlijk account via www.pjv.be. De deelnemer zal voorafgaand aan de inschrijving kennis nemen van de algemene voorwaarden die door de deelnemer aanvaard moeten worden alvorens een effectieve inschrijving via het persoonlijk account op www.pjv.be mogelijk is. Ingevolge de online inschrijving heeft de deelnemer voorafgaand aan de inschrijving kennis genomen van de algemene voorwaarden en deze ook uitdrukkelijk aanvaard.

 

Informatieverplichtingen

 

Artikel 2

Om de inschrijving correct te laten verlopen is het noodzakelijk dat de deelnemer de nodige informatie correct verstrekt aan PJV. De deelnemer is verplicht om de correcte informatie te verstrekken bij het online inschrijven. PJV heeft het recht de vermelde tijdsbesteding aan te passen of te annuleren omwille van onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld de weersverwachting of -situatie, logistieke moeilijkheden, overmacht, enz. en verbindt er zich toe om in de mate van het mogelijke een passend alternatief te voorzien. De deelnemer kan in dat geval geen terugbetaling of andere schadevergoeding claimen.

 

Prijs

 

Artikel 3

De prijs die vermeld staat op de inschrijfpagina op www.pjv.be is de vaste prijs voor dat jaar.

De prijzen omvatten voor de binnenlandse vakanties zonder overnachting (de zogenaamde dagkampen):

- begeleiding door PJV leiders.

- activiteitenpakket, inclusief sport-, spel- en knutselmaterialen.

- ongevallenverzekering.

 

De prijzen omvatten voor de binnenlandse kampen met overnachting:

- verblijf in standaardkamers of in tenten (outdoorkampen).

- dagvullend activiteitenpakket, inclusief begeleiding en materialen.

- volpension

- 24-urenbegeleiding door PJV-leiders

- ongevallenverzekering.

 

Volgende items zijn niet begrepen in de prijs:

- vervoer naar en van de kampplaats (of op-/afstapplaats). Deelnemers reizen op eigen initiatief en dragen zelf de kosten van het transport. PJV organiseert geen transport van deelnemers naar andere locaties dan de kampplaats. De leiding kan wel besluiten om deelnemers die met het openbaar vervoer komen, op te pikken aan het dichtst bijzijnde station.

- specifiek materiaal, zie paklijst.

- reisbijstandsverzekering (in geval van een buitenlandse reis)

- verzekering alle risico’s, diefstalverzekering.

 

Een prijsvermindering in de vorm van korting wordt enkel toegekend wanneer deze bij inschrijving met de juiste kortingscode aangevraagd wordt. PJV-leden hebben recht op €5 korting wanneer zij aangesloten zijn bij een lokale afdeling. Indien meerdere deelnemers bij hetzelfde kamp inschrijven, krijgt men automatisch een gezinskorting toegekend.

 

Aanvaarding inschrijving

 

Artikel 4

Iedere inschrijvingsaanvraag dient door PJV geaccepteerd te worden alvorens de inschrijving definitief is. Iedere weigering van een inschrijvingsaanvraag kan slechts gemotiveerd gebeuren. De inschrijver wordt op de hoogte gebracht van de motivering van de weigering. Redenen tot weigering zijn onder meer ernstige tekortkomingen in het gedrag van de aanvrager bij eerdere organisaties van PJV, het aankondigen van handelingen of gedragingen die de goede werking in het gedrang kunnen brengen, het fysiek of psychisch of op enige andere wijze ongeschikt zijn voor de organisatie waarvoor men zich wenst in te schrijven, enzovoort.

 

Annulering door de deelnemer voor aanvang van de activiteit

 

Artikel 5

Kosteloos annuleren kan tot maximaal een maand (31 dagen) voor de start van de activiteit en dient schriftelijk, via een e-mail naar secretariaat@pjv.be te gebeuren.

Nadien geldt volgende annuleringsprocedure met bijhorende kosten:

- meer dan 14 dagen voor aanvang van het kamp: 25% van het factuurbedrag.

- binnen 14 dagen voor aanvang van het kamp: 50% van het factuurbedrag

- binnen 7 dagen voor aanvang van het kamp: 75% van het factuurbedrag.

- de dag zelf annuleren of niet komen opdagen: 100% van het factuurbedrag.

Indien iemand van de wachtlijst je plek kan innemen, betaal je vanaf 01/04/2022 een administratieve kost van €15. Indien je plek niet ingenomen kan worden, gelden bovenstaande tarieven. 

 

Deze procedure geldt voor zowel betaalde als niet-betaalde facturen.

Een kosteloze annulering door ziekte kan enkel op vertoon van een medisch attest. 

Wanneer de deelnemer de vakantieplaats vroegtijdig verlaat, kan geen terugbetaling meer gebeuren. Ouders of verzorgers zorgen dat de deelnemer de locatie kan verlaten en op eigen initiatief en kosten naar huis kan.

 

Aanvaarding inschrijving

 

Artikel 6

PJV kan eveneens een einde stellen aan de overeenkomst in volgende gevallen:

- Indien er onvoldoende inschrijvingen zijn of door overmacht.

 

Onder overmacht wordt o.a. verstaan: abnormale of onvoorziene weersomstandigheden, rampen of beslissingen die door de overheid worden opgelegd waardoor de vakantie niet kan doorgaan.

Indien PJV overgaat tot annulatie van de overeenkomst cfr. het bovenstaande, betaalt PJV aan de deelnemer alle bedragen die hij voor de activiteit heeft betaald volledig terug en dit zonder enige bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

 

Gevonden voorwerpen

 

Artikel 7

Gevonden voorwerpen worden nog drie maanden na afloop van de activiteit door PJV bewaard. Hierna worden deze voorwerpen niet langer te bewaard. PJV kan niet gehouden zijn tot betaling van een vergoeding van gevonden voorwerpen, noch in geval van verlies noch in geval van beschadiging. Verloren voorwerpen kunnen opgehaald worden in het PJV-kantoor in Londerzeel, na afspraak met een PJV-medewerker.

 

Privacy

 

Artikel 8

PJV neemt de nodige maatregelen om uw privacy te beschermen overeenkomstig de Belgische Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer van 8 december 1992 ten opzichte van de Verwerking van Persoonsgegevens. Bij een bezoek aan onze website verzamelen wij mogelijk volgende persoonsgegevens: naam, voornaam en e-mailadres. Deze persoonsgegevens worden verwerkt door PJV vzw, om deze enkel te gebruiken voor administratie of contactering. Zij worden nooit doorgegeven aan derden noch voor andere doeleinden dan deze hier vermeld. PJV vzw kan de persoonsgegevens gebruiken voor nieuwe doeleinden die nog niet voorzien zijn in ons privacy-beleid. In dat geval, zullen wij u contacteren alvorens uw gegevens te gebruiken voor deze nieuwe doeleinden, om u op de hoogte te stellen van de wijzigingen aan onze regels voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en om u de gelegenheid te bieden uw deelname te weigeren. De bezoeker heeft het recht op inzage en verbetering na aanvraag. PJV vzw verzamelt ook mogelijk niet-persoonlijke gegevens over de bezoekers, zoals bijvoorbeeld welk besturingssysteem of internetbrowser deze gebruiken. Op onze website gebruiken we cookies (een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat zich op de vaste schijf van uw computer installeert. Dit bestand houdt de sporen bij van de bezochte internetsite en bevat een aantal gegevens over dit bezoek) om uw voorkeuren en informatie te registreren zoals uw taalkeuze om ervoor te zorgen dat u niet herhaaldelijk dezelfde keuze moet maken.

 

Rijksregisternummer

Vanaf 2022 zijn wij verplicht om ook het rijksregister te vragen in kader van de fiscale attesten. Je zal dit niet bij het inschrijven moeten opgeven, maar je kan het later invoegen bij je profiel. 

Type verwerking: verzamelen, verwerken en meedelen aan de FOD Financiën

Doel: de identificatie in het kader van de elektronische verzending aan de administratie (FOD Financiën) in het kader van de belastingvermindering voor kinderoppas

Wettelijke basis/rechtsgrond: wettelijke verplichting

Ontvanger: FOD Financiën

Bewaartermijn: zoals de andere gegevens op het attest (bv. namen), maximaal 10 jaar

Beveiligingsmaatregelen: geen speciale vereisten anders dan voor de andere gegevens

 

Aansprakelijkheid

 

Artikel 9

PJV vzw streeft ernaar dat de informatie op haar websites up-to-date, betrouwbaar en volledig is. De raadpleging en het gebruik van de websites gebeurt op risico van de bezoeker. PJV vzw geeft geen waarborg aangaande de juistheid, volledigheid en de accuraatheid van de informatie op haar websites, ongeacht of het gaat om eigen vergaarde dan wel door derden geleverde informatie. Zij is dan ook niet aansprakelijk voor mogelijke schade, van welke aard ook, zowel rechtstreekse als onrechtstreekse, die de bezoeker zou lijden in het kader van het bezoek aan onze websites. PJV vzw is niet aansprakelijk voor eventuele storingen, onderbrekingen of fouten in het netwerk. Zij behoudt zich het recht voor om op elk ogenblik en zonder enige voorafgaandelijke kennisgeving de opbouw, de inhoud van haar diensten en/of website te optimaliseren of aan te passen. Een tijdelijk(e) oponthoud of onbeschikbaarheid hierdoor kan geen aanleiding geven tot enige schadevergoeding of andere financiële compensatie.

 

Links naar andere websites

 

Artikel 10

Onze websites bevatten meerdere links naar websites van derden. Dit betekent niet noodzakelijk dat PJV vzw deze websites aanbeveelt, met de inhoud ervan akkoord gaat of met deze sites op enige wijze samenwerkt. Evenmin geeft PJV vzw enige waarborg over de geschiktheid, juistheid of volledigheid van deze websites. PJV vzw kan nooit verantwoordelijk worden geacht voor schade in het kader van het bezoek aan deze websites.