Ga terug

Het collectief

Begin met lezen

Maar God zit toch bij de grote mensen?

Afgelopen week op een vorming vertelde een kinderwerker een anekdote die ik graag wil delen.

Code oranje vanaf 14/10

In overleg met Minister Dalle, Departement Jeugd, Bataljong en het jeugdwerk werd beslist om vanaf woensdag 14/10 met heel het jeugdwerk naar Code Oranje te gaan.

Code geel

Afgelopen week werden strengere maatregelen gecommuniceerd. Deze maatregelen gelden voor minimaal een maand. Mag je in de komende periode jeugdwerkactiviteiten organiseren?

De Jeugdwerkregels voor het werkjaar

De jeugdwerkzomer was een succes. Eén miljoen kinderen hebben dankzij de inzet van meer dan 100.000 vrijwilligers een schitterende zomer beleefd.

Spaarproject 2020: Love in action

Karin geeft een woordje uitleg over de vzw 'Love in action'.

Op kamp in bubbels

Zeekamp 2020 was het eerste kamp binnen PJV dat rekening moest houden met de corona-maatregels. Lees hier hoe dat gegaan is.

Heropstart van kinder-, tiener- en jeugdwerk

Naast het feit dat de zomerkampen doorgaan, is het zo dat de lokale werkingen sinds gisteren ook mogen opstarten. De Ambrassade bracht verschillende plannen uit met richtlijnen die je kan hanteren vanaf 1 juli.

De God van alle generaties

Op de terugweg van een doktersbezoek reden we voorbij een Tesla garage. Mijn negenjarige zoon liet zijn ongenoegen merken over onze eigen autokeuze… een dieselauto, wat een foute CO² producerende keuze!

Nieuw: Map Corona voor LOKA's

Vanaf nu vind je op de drive van de lokale afdelingen ook een map 'Corona', waar we de opgestelde documenten delen die we gebruiken voor onze kampen. Jullie kunnen deze naar hartenlust gebruiken voor jullie eigen activiteiten.

Nieuw: PJV Kazoomt

De tienertjes worden erg gemist bij PJV. Tijd om daar verandering in te brengen! Vanaf vrijdag 3 april is er wekelijks PJVkazoomt om 20u.

NIEUW: Online YFC-programma

De maatregelen tegen het verspreiding van het Corona-virus zorgen voor een onwerkelijke situatie waar we allemaal mee te maken hebben. Dit heeft veel impact op ons dagelijks leven. We beperken sociaal contact, werken zo veel mogelijk thuis en zijn alert op elk kuchje.

Laten we elkaar de hand geven

Afgelopen zondag sprak in een Vlaamse gemeente waar ik al vaker gesproken had. Wat ik zo bijzonder aan deze gemeente vind, is dat deze mensen lief en leed met elkaar delen. Tijdens de samenkomsten voelt het niet alsof alles strak gepland is, in tegendeel. Er wordt net ingespeeld op de issues en bijzonderheden van het moment.

Prestatie staat niet in Gods woordenboek

Er is een wei ergens in het midden van de Ardennen die een speciale plaats in mijn hart draagt. Ik begrijp het als je nu even je wenkbrauwen optrekt. Want wanneer jij het woord “wei” hoort zie je waarschijnlijk een saai stukje gras. Voor mij, en een handje vol tieners en leiders, is dat anders. Ik zie sjorringen en kampvuren en heel veel van Gods aanwezigheid.

Je tijd beter benutten

Drie opgroeiende kinderen in huis is altijd leven in de brouwerij. Van school, naar ballet; van de kerk naar de scouts; snel eten om op tijd bij het koor te zijn; van de zwemles naar verjaardagsfeestjes,… Als ouders is het soms kunst- en vliegwerk om de dagen rond te krijgen.

Je comfortzone verlaten

Wist je dat je zelf kan bepalen hoe groot een goudvis wordt? Goudvissen gaan zich namelijk aanpassen aan hun omgeving. Dit wil dus zeggen dat een goudvis klein zal blijven wanneer hij zijn hele leven vertoeft in een kleine vissenkom. Maar wanneer je hem in een grotere vissenkom plaatst, zal hij steeds groter worden. De groei van zo’n goudvis is dus afhankelijk van de omgeving waarin hij zich bevindt.

Een eigen ervaring met God

Als ik iets moet kiezen van het afgelopen tienerkrokuskamp, is het wel dat ik ben gaan beseffen hoe mooi en waardevol het is om de tieners iets van God mee te mogen geven. Zo’n kamp vergeten ze niet zomaar. Als je ze dan iets bijzonders van God mee kunt geven tijdens dat kamp, is dat enorm krachtig! Dat legt een fundament voor de rest van hun leven.