Ga terug

Het collectief

Begin met lezen

Je tijd beter benutten

Drie opgroeiende kinderen in huis is altijd leven in de brouwerij. Van school, naar ballet; van de kerk naar de scouts; snel eten om op tijd bij het koor te zijn; van de zwemles naar verjaardagsfeestjes,… Als ouders is het soms kunst- en vliegwerk om de dagen rond te krijgen.

Je comfortzone verlaten

Wist je dat je zelf kan bepalen hoe groot een goudvis wordt? Goudvissen gaan zich namelijk aanpassen aan hun omgeving. Dit wil dus zeggen dat een goudvis klein zal blijven wanneer hij zijn hele leven vertoeft in een kleine vissenkom. Maar wanneer je hem in een grotere vissenkom plaatst, zal hij steeds groter worden. De groei van zo’n goudvis is dus afhankelijk van de omgeving waarin hij zich bevindt.

Een eigen ervaring met God

Als ik iets moet kiezen van het afgelopen tienerkrokuskamp, is het wel dat ik ben gaan beseffen hoe mooi en waardevol het is om de tieners iets van God mee te mogen geven. Zo’n kamp vergeten ze niet zomaar. Als je ze dan iets bijzonders van God mee kunt geven tijdens dat kamp, is dat enorm krachtig! Dat legt een fundament voor de rest van hun leven.