Ga terug

Fotoreglement

Als gevolg van de GDPR wetgeving hebben we een fotoreglement. Bij inschrijving moeten leiders en deelnemers akkoord gaan met onderstaand reglement:

Het maken van foto’s

Tijdens onze activiteiten worden er onvermijdelijk foto’s genomen van leiders en deelnemers. Door mee te gaan op onze activiteiten stem je ermee in dat deze foto’s worden gemaakt.

Binnen de activiteit

Elk kamp heeft een gesloten Facebook-groep voor o.a. een beeldverslag van het kamp. Deze groep wordt beheerd door een verantwoordelijke leider van het kamp; hij of zij beslist ook wie lid kan worden van deze gesloten groep en deze foto’s of video’s kan bekijken. Normaal gezien kunnen enkel mensen die rechtstreeks bij het kamp betrokken zijn lid worden van deze groep. We vragen dan ook je toestemming voor het gebruik van foto- en filmmateriaal (bv. 1 of meerdere personen zijn gericht gefotografeerd of gefilmd en duidelijk herkenbaar) binnen deze gesloten Facebook groep.

Buiten de activiteit

Doorheen het kamp worden er ook beeldverslagen gemaakt via Facebook en/of Instagram. Dat gebeurt in de volgende vormen: een Insta-Story, een Facebookverhaal, een Instagram-post, een Facebook-post, een aftermovie en/of een trailer. We vragen dan ook je toestemming voor het gebruik van foto- en filmmateriaal dat gedeeld wordt via deze kanalen (bv. 1 of meerdere personen zijn gericht gefotografeerd of gefilmd en duidelijk herkenbaar).

Als we als PJV gerichte foto’s van jou willen gebruiken om promotie te maken, zullen we hier eerst persoonlijk toestemming voor vragen.

Besloten groep maken op Facebook

Op Facebook kan je een besloten groep aanmaken voor je kamp. De beheerder besluit wie er lid van wordt. De berichten, foto's en bestanden van de groep zijn alleen door leden te zien.

Zo maak je een besloten groep:

Open www.facebook.com en meld je aan.
De overzichtspagina opent. Klik in het menu op Groepen.
Klik rechtsboven op Groep maken.
Typ in het nieuwe venster onder 'Geef je groep een naam' de naam van de groep.
Klik onder 'Voeg personen toe' op Voer namen of e-mailadressen in.
Onder 'Privacy selecteren' is automatisch de optie 'Besloten groep' geselecteerd.
Klik vervolgens op Maken.