Ga terug

Corona-update

Update 20 juni 2020

Bericht van algemeen nut!

Iedereen die op kamp gaat deze zomer moet zijn medische fiche opnieuw invullen. Ook dient iedereen de akkoordverklaring in te vullen. Niet ingevuld = niet meegaan op kamp.

Probeer dit liefst tegen 30 juni in orde te brengen.

Groetjes
Het PJV-team.

Update 19 juni 2020

Op kamp in een bubbel

We gaan deze zomer op kamp in bubbels! Sommige kampen vormen met z’n allen 1 bubbel, andere kampen splitsen zich op in 2 bubbels.

Wat moet je je voorstellen bij een bubbel? Een bubbel is een groep van maximum 50 personen. Deze 50 personen (leiders en deelnemers) kunnen gewoon met elkaar omgaan, samen eten, spelen, avonturen beleven, slapen in een tent of kampgebouw,… en dat zonder mondmaskers of 1.5 meter afstand. Een bubbel blijft vooral op dezelfde plaats en vermijdt contact met alles en iedereen die niet tot de bubbel behoren.
Een bubbel wast z’n handen vaak, poetst z’n gebouw goed en verlucht regelmatig kans geven.
We gaan wat meer rusten in de bubbel. Wie goed uitgerust is wordt minder snel ziek en dat is altijd belangrijk.
Betekent dat dat er niets mag deze zomer? Absoluut niet, er wordt gespeeld en rommel gemaakt, met water gegooid en vuil gemaakt zoals altijd. We gaan een zalige tijd hebben.

Wat zal er dan anders zijn? De bubbels starten bij aankomst. Dat betekent dat je ouders niet mee in het kampgebouw of op het kampterrein komen als ze je brengen en halen. Afscheid zal buiten moeten gebeuren. In de bubbel moeten er geen mondmaskers, maar als de +12 deelnemers van het kampterrein gaan moet iedereen een mondmasker dragen.
Als je met meer dan één bubbel op kamp bent zal elke bubbel zijn eigen terrein en eigen materialen hebben. Je zal de andere bubbel wel zien maar je kan geen contact hebben, zwaaien mag wel ;)

Hier vind je nog eens een overzicht van de belangrijkste regels!

Heb je nog vragen? Bekijk de FAQ pagina van de Ambrassade of stuur een mailtje naar secretariaat@pjv.be of gebruik de chatfunctie van onze website

Groetjes
Het PJV-team.

Update 25 mei 2020

Maatregelen à la PJV

We willen graag een zomer vol geweldige kampen aanbieden die volledig binnen het gegeven kader van de virologen en experts zit. Want de veiligheid van onze deelnemers en leiders primeert altijd. Het zal anders zijn maar zeker en vast niet minder PJV. We gebruiken als vertrekpunt de jeugdwerkregels en zomerplannen opgesteld door de jeugdsector in overleg met virologen, experts en ministers. We delen alvast de grote lijnen met jullie. We begrijpen dat dit nog meer vragen kan oproepen. Geef ons nog even tijd om alles verder uit te werken. Voor algemenere vragen verwijzen we naar Jeugdwerkzomer: FAQ ouders.

Wie mag mee op kamp? Risicogroepen mogen dit jaar niet mee op kamp tenzij met een attest van toelating. Hierbij hanteren we de lijst van risicogroepen die door experten en door pediaters is voorzien. Wie ziek is (minimaal 5 dagen voor het kamp terugtellen) kan niet mee op kamp.

Hoe gaan we op kamp? We gaan in contactbubbels van maximum 50 personen (deelnemers en leiders) Binnen deze bubbel is er geen social distancing of mondmasker nodig. Deelnemers en leiders van een bubbel blijven zeer strikt gescheiden van andere bubbels of externen. Geen bezoekjes, geen toonmomenten, geen slotsamenkomsten maar wel veel plezier in de bubbel. We blijven zo veel mogelijk op eigen terrein dit jaar. Tweedaagse, pretparkbezoeken, dagtochten, ruiltochten, … zullen dit jaar op creatieve manier vervangen worden.

Wat als er iemand ziek is op kamp? Er is een noodprocedure en permanentie systeem die alle nodige handelingen en communicatie bevat voor deze situatie. Ouders, deelnemers en leiders worden op de hoogte gebracht van deze noodprocedure.

Hoe zit het met hygiëne op kamp? Handen wassen wordt ingepland in de weekschema’s. Handzeep, papieren handdoekjes en wasgels zullen overvloedig aanwezig zijn. Gebouwen, tenten zullen regelmatig gereinigd worden en verlucht worden volgens de ontvangen richtlijnen. Ook materiaal zal strikt volgens de maatregelen gebruikt en gereinigd worden. Contactoppervlakken zullen veelvuldig gereinigd worden.

PJV wenst te benadrukken dat deze maatregelen worden genomen om al de deelnemers en leiders van de activiteiten te beschermen.

Groetjes
Het PJV-team.

Update 22 mei 2020

Het is beslist: we gaan op kamp deze zomer!

Het zal een kampzomer worden, gekaderd binnen bepaalde veiligheidsmaatregelen. Achter de schermen van PJV zijn we hard aan het werk om al deze maatregelen naar zowel de basisteams, de deelnemers als de ouders op een duidelijke manier te communiceren. Heb je toch een dringende vraag, mag je deze mailen naar secretariaat@pjv.be of gebruik de chatfunctie van onze website.

Jullie horen snel iets van ons!

Groetjes
Het PJV-team.

Update 13 mei 2020

Coronacrisis en PJV - De stand van zaken

Jullie hebben vast en zeker vragen over de komende zomerkampen en de gevolgen van de maatregelen hierop. Zullen onze kampen doorgaan? Onder welke voorwaarden zal dit zijn? Hoe kan ik me hierop voorbereiden?

We kunnen hier nog steeds geen duidelijkheid over geven. De jeugdsector is volop in overleg met de bevoegde overheid en communiceert van zodra er knopen zijn doorgehakt. Wij volgen dit goed op en zullen zelf met jullie communiceren via de bekende kanalen van zodra er duidelijkheid is. (Website, Facebook en Instagram).

In tussentijd blijven wij samen met jullie hopen op een prachtige kampzomer!

Groetjes
Het PJV-team.