Update overlegcomité 22/12

We tellen af naar de feestperiode. Maar voor die feesten officieel starten kregen we nog enkele verstrengingen te horen. Wat betekent dit voor jeugdwerk? Wat werd er beslist voor kinderen, jongeren en hun organisaties?

We tellen af naar de feestperiode. Maar voor die feesten officieel starten kregen we nog enkele verstrengingen te horen.

Wat betekent dit voor jeugdwerk? Wat werd er beslist voor kinderen, jongeren en hun organisaties?  

Er zijn veel onduidelijkheden. Hier is wat we wel duidelijk weten:

Rustige binnenactiviteiten (knutselen, toneel (tenzij zeer actief), zijn binnen niet toegestaan. Deze moeten buiten doorgaan.

Sportieve actieve activiteiten georganiseerd door jeugdwerk en jeugdorganisaties kunnen wel binnen georganiseerd worden. Het gaat over de aard van de activiteit, niet over de aard van de organisator. Sportieve en actieve activiteiten zijn in binnenruimtes toegestaan. Ook als deze door jeugdbewegingen, cultuureducatieve jeugdorganisaties, jeugdhuizen, vakantieorganisaties, speelpleinwerkingen of andere jeugdorganisaties worden georganiseerd. Op een dagkampje of tijdens de wekelijkse jeugdactiviteiten mag je dus binnen dansen, actief bewegen, klimmen, klauteren of sporten.

Activiteiten binnen voor kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties kunnen wel nog steeds.

Activiteiten buiten kunnen wel, zonder bijkomende maatregelen.  

Overnachtingen bij jeugd- en sportkampen zijn niet mogelijk.  

Deze maatregelen gaan zondagochtend 26/12 in en gelden normaal gezien tot 28/1. Er komt opnieuw een overlegcomité samen begin januari. 

bron: www.deambrassade.be

 

Hoe zit dat met kinder- of tienerwerk tijdens de kerk?

Erediensten zijn wel toegestaan, jeugdactiviteiten binnen niet. Dat is een onduidelijk gegeven waar we geen verduidelijking over krijgen.

Wees dus creatief binnen wat wel mogelijk is en bij twijfel raden we aan je lokale overheid te contacteren.

Op welke manier dan ook, we zijn er van overtuigd dat jullie manieren vinden om in contact te blijven met de kinderen en jongeren!