Update jeugdwerkmaatregelen voor de zomervakantie

Vanaf maandag 23 mei zijn er nog versoepelingen doorgevoerd in de maatschappij. Dat is fantastisch nieuws. Dit geeft ook hoop voor de komende zomervakantie. Normaal zou deze jeugdwerkzomer opnieuw zonder verplichtingen en maatregelen moeten kunnen doorgaan.

What's new? 

De bekende coronabarometer met verschillende maatregelen is voorlopig niet actief. Het jeugdwerk zit op dit moment dan ook niet meer in een bepaalde kleurencode. Er gelden eigenlijk geen specifieke maatregelen meer in deze fase. 

Je hoeft geen mondmasker meer te dragen op het openbaar vervoer.  

Je hoeft deelnemers niet langer te registreren met alle gegevens die nodig konden zijn voor tracing. Uiteraard kan je wel blijven zorgen voor goede communicatie in de mate van het mogelijke mocht er zich een besmetting voordoen.  Als organisatie ben je ook niet meer verantwoordelijk voor alle stappen omtrent tracing en testing. Je hoeft alleen nog te informeren over deelnamevoorwaarden en een eventuele besmetting, maar er zijn geen voorwaarden meer.

Ventilatie blijft aangeraden maar op de plaatsen waar dit nu een verplichting was, valt deze verplichting weg (bv. horeca).

 

Bron: www.ambrassade.be