Overlegcomité 3/12 Wat werd er beslist?

Het zijn weer woelige tijden. We geven je graag een update over wat er werd beslist in verband met jeugdwerk.

Bij de beslissingen van het overlegcomité werden voor het eerst vrijetijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren uit elkaar getrokken. Dat geeft een hoop onduidelijkheid geven. We hopen jullie snel meer duidelijkheid te kunnen geven. 

Door de thuiswerkverplichting is PJV telefonisch minder bereikbaar, maar stuur bij vragen zeker een mailtje naar secretariaat@pjv.be.

Hier een overzicht:

Alle maatregelen gaan in vanaf morgen, zaterdag 4/12. Er komt een evaluatie van deze maatregelen in de week van 20/12.  

Jeugdactiviteiten 

Activiteiten buiten kunnen doorgaan. Vermijd activiteiten met intens fysiek contact. 

Sportactiviteiten kunnen doorgaan binnenAndere georganiseerde activiteiten niet. Het gaat om de aard van de activiteit en niet om de aard van je werking. Je moet dus geen sportclub zijn.  

Evenementen kunnen binnen, met max. 200 personen (voor dit weekend nog 4000 personen- afhankelijk van lokale maatregelen en beslissingen van organisatoren), mits CST, mondmasker en neerzitten. 

Evenementen binnen met meer dan 200 personen, zijn verboden vanaf maandag 06/12. 

Welke andere beslissingen werden er genomen? 

Mondmaskers worden helaas verplicht vanaf 6 jaar op alle plekken waar dat voorheen gold voor kinderen vanaf 10 jaar. Buiten zijn mondmaskers niet verplicht, tenzij je op een publieke plaats bent waar dat verplicht is. Binnen hangt het af van de aard van de activiteit. 

De aanbeveling om contacten te beperken blijft behouden, maar er wordt geen concreet aantal aan gekoppeld. Op basis hiervan kunnen we stellen dat jeugdactiviteiten NIET beperkt moeten worden

Bron: www.deambrassade.be