Nieuwe versoepelingen voor de zomer

Nieuwe versoepelingen voor de zomer
Jasper
Afgelopen dinsdag (11 mei) was er opnieuw een overlegcomité. Er werden heel wat versoepelingen aangekondigd, waaronder ook enkele voor het jeugdwerk.

Wat heeft het comité beslist?

Vanaf 9 juni:

Het jeugdwerk mag activiteiten zonder overnachtingen organiseren met 50 deelnemers, exclusief begeleiding, zowel binnen als buiten en zonder leeftijdsbeperking.

Opgelet: dit blijven groepen, geen bubbels met onbeperkt contact.

Deze versoepeling geldt onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (80% van de 65+ en risicogroep gevaccineerd) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden intensieve zorg).

Vanaf 25 juni:

De bubbels voor activiteiten en aanbod worden opgetrokken van 50 naar 100 deelnemers exclusief begeleiding, zowel binnen als buiten.

Je bent niet verplicht om je bubbel te vergroten naar 100 deelnemers exclusief begeleiding. Grotere bubbels mogen vanaf 25 juni, maar je kan dit zelf kiezen.

Deze versoepeling geldt onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (60% van de 18+) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden intensieve zorg).

Vanaf begin augustus:

Onder voorbehoud van de vaccinatiegraad (70% 18 +) en stand van zaken van de ziekenhuizen (<500 bedden IZ) zou de bubbel vanaf augustus vergroten van 100 naar 200 deelnemers exclusief begeleiding.

Waar vind ik de plannen voor het jeugdwerk deze zomer? 

De plannen zijn vanaf woensdag 12 mei om 15u beschikbaar op de website van de Ambrassade.

 

Bron: https://ambrassade.be/nl/nieuws/goed-nieuws-versoepelingen-voor-het-jeugdwerk-vanaf-9-juni-en-in-de-zomer