Jongeren bepalen vanaf nu het thema van de warmste week

Vanaf 2021 komt de VRT met een volledig nieuwe formule voor de warmste week. Elk jaar focussen ze op een ander maatschappelijk thema. Vanaf nu wordt dit bepaald door jongeren tussen 16 en 25 jaar.

Jongeren bepalen vanaf nu de agenda voor de warmste week. De komende periode worden 21 jongeren gezocht die hun schouders mee willen zetten onder dit project. Waarom komt de VRT met deze nieuwe formule? Uit een onderzoek van de VRT blijkt dat veel jongeren verontrust zijn over de toenemende intolerantie en polarisering in onze maatschappij en daar ook voor in actie willen komen. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat jongeren zich vandaag het liefst willen inzetten voor ‘een wereld waarin iedereen zich goed in zijn vel voelt’. Dat wordt dan ook het centrale thema dit jaar: “kunnen zijn wie je bent".

Naast het nieuwe jongerenpanel, krijgt ook iedereen de kans om acties op te zetten voor projecten. Deze projecten worden gekozen door een jury waar ook jongeren in vertegenwoordigd zijn. Deze zullen natuurlijk in lijn liggen met het centrale thema. Vanaf september kan je ook zelf projecten aandragen. Meer informatie hierover vind je op dewarmsteweek.be. 

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/07/13/de-warmste-week-2021/