Inclusiefkamp wordt KIDAZ

Inclusiefkamp wordt KIDAZ
Els
Elk jaar organiseert PJV in de zomer een kamp speciaal voor kinderen met een beperking. Met één-op-één begeleiding, persoonlijke aandacht en een aangepast sport- en spelprogramma krijgen deze kinderen de aandacht die ze verdienen en genieten ze van een fantastische week. Een team van enthousiaste vrijwilligers maakt dit elk jaar mogelijk.

Zomer 2006

De geboorte van een nieuw verhaal, met de naam ‘Species’. Met een kleine groep kinderen met een beperking trekken we op kamp, niet wetend hoe dit verder gaat evolueren. De eerste kampen was ik er zelf niet bij. Maar dat het een succes is, dat is zeker. Na een aantal jaren veranderden we van naam naar ‘inclusiefkamp’ om nog meer de nadruk te leggen dat wij ons integreren in de andere paviljoenen. Voor alle activiteiten bezoeken we de andere groepen van het kamp waar de kids naar hartenlust kunnen meespelen en ravotten met alle andere kinderen. Eten, slapen en even op adem komen kan altijd in ons eigen vertrouwde paviljoen. De kinderen krijgen één-op-één begeleiding en veel persoonlijke aandacht. Dag en nacht staat onze leiding klaar om de kinderen bij te staan in al hun kleine en grote noden. We zijn hun handen en voeten geworden, daar waar de kids het verder niet kunnen. 

Zomer 2015

Opnieuw een speciale editie. We bestaan 10 jaar en dat moet uitgebreid gevierd worden. Met lekkere koekjes door onze kids versierd trakteerden we in alle paviljoenen. Iedereen die ooit mee was op kamp werd uitgenodigd om met ons mee te vieren. We nodigden een clown/ballonnenplooier uit en trakteerden onze genodigden op pannenkoeken. Het was een jaar om nooit meer te vergeten!

Zomer 2020 en 2021 

Corona steekt stokken in de wielen. Of toch niet? Het inclusieve kan niet meer, we moeten in onze eigen bubbel blijven. En of we veel plezier hebben. De spelletjes uit de andere groepen doen wij nu gewoon in onze eigen groep. En de kinderen genieten, bloeien open en durven meer spelen dan anders. Ze mogen hun eigen ik zijn met hun gaven, talenten, maar zeker ook met hun beperkingen. 

September 2021 

Na een jaar brainstormen, evalueren en overleggen hebben we besloten dat wij exclusief verder gaan. Wel verder deel uitmakend van het groter geheel van de kinderzomerkampen. De samenkomsten, kampvuur en gezamelijke activiteiten blijven we doen samen met de anderen. Ons kindje krijgt een nieuwe naam: KIDAZ (kinderen die anders zijn). We stoppen niet, maar je ziet ons met een andere setting. 

*De inclusiefwerking van PJV blijft bestaan. Kinderen met een beperking kunnen nog steeds deelnemen aan andere kampen met een begeleider. 

Heb je hier vragen over? Aarzel niet om ons te contacteren. Je kan je vragen stellen aan secretariaat@pjv.be of via kidazkamp@gmail.com.