De PJV binnenkant

Het DNA van PJV is vrijwilligers. Zij zijn het kloppend hart, de richtinggevers en de uitvoerders. Om vrijwilligers tot in alle puntjes van PJV te betrekken is de PJV werking  opgesplitst in twee niveau’s: het actieniveau en het beleidsniveau. Op deze manier zijn vrijwilligers aan het stuur in elke PJV laag en dat vinden we echt superbelangrijk! Zet je graag je schouders mee onder onze missie en visie? We zoeken nog enkele mensen dus bekijk hieronder ons aanbod en laat van je horen!

Begin bij het begin en neem eerst een kijkje naar de binnenkant van de vereniging hier

Hieronder vind je terug waar we nog mensen voor zoeken:

Het actieniveau

Actievrijwilligers richten zich op het realiseren van activiteiten, het zijn vrijwilligers met twee voeten in het werkveld, de helden, de werkpaarden, de uitvoerders, zij die de PJV visie handen en voeten geven.

Op actieniveau zijn we nog op zoek naar:

het Loka-overleg

Ben je kinder-, tiener of jeugdleider van een lokale afdeling en kun je je vrij maken om enkele keren per jaar een online overleg te doen? Dan ben je wie we zoeken voor het Loka-overleg. Brainstormen, know-how delen, anderen inspireren en geïnspireerd worden, samenwerken,… het staat allemaal op het menu. Geef je zeker op als je hieraan wil meewerken. 

 

Het beleidsniveau

Beleidsvrijwilligers denken mee na over het beleid en de koers van de organisatie. Zij zijn de doordenkers, de visiedragers, de ‘puntjes op de i’-zetters a.k.a. de ruggengraat van PJV.

Hiervoor hebben we nog vrije plekjes in: 

AV (Algemene vergadering) PJV heeft als  vzw  een Algemene vergadering en Bestuursorgaan.

De AV komt twee keer per jaar samen. Tijdens deze vergaderingen worden leden van de vereniging gestemd, statuut wijzigingen worden besproken, de jaarrekening en begroting wordt besproken.  Ben je geïnteresseerd in details en cijfertjes, kun je goed overzicht bewaren en hecht je belang aan de goede interne werking van PJV? Dan ben jij misschien wel ons volgende AV-lid.

Kernen

De kerngroepen (kinderkern, tienerkern en jeugdkern)  staan in voor de realisatie van één van onze kerntaken: het organiseren van fantastische activiteiten. Zij overleggen gemiddeld drie keer per jaar per leeftijdscategorie.

Zowel de tienerkern als de jeugdkern heeft nog vrije plaatsen.

Wil je meedenken over tieneractiviteiten, kun je goed luisteren, ben je een groepsmens en heb je organisatie skills? 

Heb je een hart voor jeugd, wil je nieuwe activiteiten bedenken en verbeteren, kun je goed je plan trekken? 

Dan is een plekje in één van de kernen echt iets voor jou!

Werkgroepen

Werkgroepen staan in voor een specifieke taak in PJV. Dit zijn taken die onze drie kerntaken (activiteiten, vorming en lokale afdeling) ondersteunen. 

Ben jij een IT wonder? Denk je graag mee over communicatie en website? Kun je kritisch zijn en denk je graag constructief mee? Kun je enkele avonden per jaar vrijmaken? Dan is er voor jou nog een plek in de werkgroep website! 

Denk je graag mee over hoe PJV een veilige plek kan zijn voor deelnemers en leiders? Ben je creatief en heb je een hart voor jongeren? Voor het uitwerken van preventie initiatieven en integriteit thema's zoeken we nog enkele jongerenwerkers met een groot hart! Voel je je aangesproken of wil je hier eens over doorbabbelen? Neem zeker contact op! 

 

Alle vragen, aanmeldingen en opmerkingen zijn welkom in een mailtje naar janny@pjv.be