Animator in wording

Animator in wording
Febe
Mijn eerste kampen van PJV maakte ik als baby al mee. Ik kan het me niet meer herinneren , maar wat ik wel zeker weet is dat ik sindsdien met plezier mijn vakanties doorbreng op kamp. Op kampen maak je vriendschappen voor het leven. Dat was voor mij the place to be om samen met die vrienden Gods liefde te ervaren en te delen. De inzet die elke leider op kamp gaf trok mij over de streep om op animatorcursus te gaan.

Na 2 jaar geduldig te wachten door de coronacrisis, was het deze paasvakantie zo ver. Ik kon mee op animatorcursus en daar keek ik erg naar uit. In die week leerde ik hoe ik het beste kan omgaan met verschillende leeftijdscategorieën, maar ook hoe ik een eigen spel kan uitwerken. Ik heb het gevoel dat ik er veel heb uitgehaald. We hebben ook goed gelachen, maar het belangrijkste vond ik dat ik mezelf nog beter heb leren kennen.

Wat mij bijblijft, is dat je als leiding er niet alleen voorstaat maar dat je, net zoals de jongeren op kamp, één groep bent die er een fantastische week van wil maken en klaarstaat voor elkaar. Dat werd op die ene week in de paasvakantie al duidelijk met de groep die mee was op animatorcursus.

Net zoals jongeren vriendschappen maken voor het leven, is dit bij de leiding niet anders. Dat laat zien hoe hard we PJV kampen nodig hebben en hoe mooi het is dat we door de animatorcursus nu zelf die liefde kunnen doorgeven en een luisterend oor kunnen zijn voor kinderen, tieners en jongeren.